Fordeler med lakrisrot

Den vanligste medisinske bruken av lakrisrot innebærer tradisjonell kinesisk medisin (TCM) praksis kjent som gan zao. I TCM-form for medisin, er lakridsrot tenkt å hjelpe til med å jobbe med andre urter og krydder for å bosette magen og lindre overbelastning.


Vestlige medisinske fagfolk eller herbalists kan foreskrive bruken av lakrisrotekstrakt for dens effekt på tarmsystemet. Hvis du lider av mild forstoppelse, bør du vurdere en urtete laget med lakrisrotekstrakt. Forbindelsene i lakrisroten hjelper å hoppe opp fordøyelseskanalen og flytte avfall ut av kroppen.


licorice root


Andre fordøyelseskanalen problemer som diverticulitis, som er en betennelse i tykktarmen, og sår kan også bli behandlet med lakrisrot ekstrakt. Drikke te laget med roten synes å berolige betent områder og gjøre de smertefulle symptomene mindre ved å senke syreinnholdet i kroppen. Det ser også ut til å være et antispasmodisk aspekt for lakrisrot som hjelper til med å redusere symptomer forbundet med irritabel tarmsyndrom og Crohns sykdom. Begge disse forstyrrelsene forårsaker forstyrret mage og magesmerter og kan resultere i sår.


Folk som lider av lungesykdommer, som bronkitt sammen med ondt i halsen og hoste, kan dra nytte av å ta lakrisrotekstrakt. Glycyrrhizin funnet i lakrisrot bidrar til å blokkere enzymer som senker prostaglandinnivåene som er ansvarlige for slimproduksjon. Når en person har vondt i halsen eller hoster mye, kan dette skyldes en slimete oppbygging. Når mer slimete produseres på grunn av enzymet som blokkerer glycyrrhizin, flyter det lettere ut av kroppen som rydder opp lungene og sinuskaviteterne. Denne naturlige hoste-suppressanten finnes ofte i pastiller og hostesirup.